Selecteer een pagina

Afgelopen jaren zijn fietsvakanties extreem populair geworden. Dit is mede het gevolg van Corona, waarbij mensen alternatieve vakanties gingen zoeken. Daarnaast maken elektrische fietsen steeds meer mogelijk, waardoor deze nu voor veel meer doelgroepen interessant is. Een probleem wat wel optreed op vakantie is dat mensen het gemak van de auto missen. Velen kiezen er dan ook voor om de auto als uitval basis van een fietsvakantie te nemen. De fietsen kun je op vrijwel elke auto vervoeren, van oudere Kia occasions tot aan de nieuwste modellen van Volvo. Hiervoor heb je een aantal mogelijkheden.

Zonder trekhaak

Wie niet in het bezit is van een trekhaak hoeft niet te  treuren. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om fietsen te vervoeren zonder dat je een trekhaak nodig hebt. In de meeste gevallen wordt de fietsendrager vastgeklemd aan de achterkant van de auto. Hierbij is het goed om op te letten hoeveel fietsen er mee kunnen en of elektrische fietsen ook tot de mogelijkheid behoren. Verder is het goed om te kijken naar het gemak van het af- en opzetten van de fietsdrager.

Met trekhaak

Wie wel over een trekhaak beschikt heeft een ruim aanbod in keuzes. Daarbij is het belangrijk om te letten op de kogeldruk van de auto. Hier zit namelijk een maximale druk op waardoor het gewicht dat je je vervoert niet zwaarder mag zijn dan toegestaan. Vooral oudere auto’s en trekhaken hebben en beperkte hoeveelheid kogeldruk, waardoor bijvoorbeeld elektrische fietsen niet altijd te vervoeren zijn.

Dak dragers

Voor wie een alternatief zoekt voor het vastzetten van de fietsen achter de auto, kunnen dak dragers een oplossing te zijn. Dak dragers zijn te installeren op velen auto’s, maar voor stevigheid kan je beter kiezen voor de grotere auto’s als de Mercedes Benz occasions. De fietsen staan rechtop op het dak na de bevestiging op de dragers. Hiervoor heb je minstens twee personen nodig. Een risico dat je hierbij loopt is dat er soms maximale doorrijdhoogtes zijn, zeker in parkeergarages. Wees je hier dus bewust van wanneer je naar een stad gaat om te fietsen.