Selecteer een pagina

Wie op zoek is naar een fiets heeft waarschijnlijk wel overwogen of dit een nieuwe of tweedehands zou moeten zijn. Echter zijn leasefietsen een prima alternatief maar toch nog redelijk onbekend bij het grote publiek. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden, die erg overeenkomen met hoe een auto leasen werkt. Zo kun je sinds kort kiezen voor zakelijk leasen waarbij werknemers de beschikking hebben over een elektrische fiets. Hoe dit werkt en andere informatie lees je in deze blog.

Zakelijk leasen

Een leasecontract die verbonden is aan een werkgever kennen we toch vooral van auto’s. Velen werknemers betalen al maandelijks een bedrag aan een leasemaatschappij voor het gebruik van een leaseauto, zonder dat zij hier zelf eigenaar van zijn. Bij elektrische leasefietsen werkt dit in theorie hetzelfde. Je hebt geen startbudget nodig voor de aankoop van de elektrische fiets, maar betaald maandelijks voor het gebruik ervan. Echter is er wel een groot verschil met de elektrische leasefiets en de leaseauto. Op de dagen dat je als werknemer met de elektrische fiets naar je werk rijdt, heb je geen recht meer op reiskostenvergoeding. Dit kan je daarom maandelijks veel geld kosten.

Kosten voor een leasefiets

Ook de kosten van een leasefiets heeft overeenkomsten met die van een leaseauto. Je betaald dus niet voor de aanschaf van een fiets, maar je wordt dan ook niet de eigenaar van de fiets. Voordelig is, dat veel kosten wel al inbegrepen zijn in de maandelijkse kosten. Zaken als de verzekering, onderhoud en reparaties zitten hier namelijk al bij in. Geen onverwachts hoge kosten dus!

Tweedehands

Een fiets occasion leasen voor je fiets  of auto is ook gewoon mogelijk. Dit fenomeen is nog relatief nieuw, maar de markt ervan groeit snel. De maandelijkse kosten liggen een stuk lager dan bij nieuwe producten die je wil leasen. Vaak worden fietsen opgeknapt met materialen die nauwelijks stuk kunnen , zodat er nog voor een lange periode gebruik gemaakt van kan worden.

Covid

Het Coronavirus heeft geleid tot een afname in de aanvragen voor leaseauto’s. Minder mensen reizen naar hun werk met de auto omdat we massaal thuiswerken. Echter, blijft de markt voor leasefietsen ook nu gewoon doorgroeien.