Selecteer een pagina

Voor de mountainbikers onder ons is het vrij bekend dat een mountainbike behoorlijk snel kapot kan gaan. Dit komt doordat je met een mountainbike regelmatig door gebieden aan het racen bent die niet toegankelijk zijn. Zo heb je veel bergjes en scheur je langs de bomen heen. De kans dat er iets kapot gaat, ligt behoorlijk hoog en dan is het verstandig om een MTB fietsenmaker te kennen die je hier mee kan helpen. Zo kan een MTB fietsenmaker je goed helpen met de reparatie van je mountainbike en kan je er zo voor zorgen dat deze ook gemaakt kan worden. Daarnaast is het beter om hier naar toe te gaan dan een normale fietsenmaker. Dit komt doordat deze MTB fietsenmaker hier veel meer ervaring in heeft en ook precies weet wat hij moet doen om je fiets te maken. Daarnaast kan je ook kijken naar onderhoud van je mountainbike en kan je met goed onderhoud ervoor zorgen dat er niks kapot gaat. Op deze manier kan je preventief ervoor zorgen dat er niks kapot gaat zoals de remmen en de ketting van je fiets. Ook is het in het algemeen van belang dat je zuinig doet met je mountainbike. 

Op zoek naar een goede mountainbike

Wil je beginnen met mountainbiken of ben je al bezig, maar heb je geen goede mountainbike? Dan kan het verstandig zijn om eerst te kijken naar een goede mountainbike van een hoge kwaliteit. Zo weet je dat je beter kan sporten en kan je ook wedstrijden tegen andere doen om dit te bewijzen. Kijk bijvoorbeeld goed op het internet naar verschillende aanbieders van mountainbikes en kijk naar de voordelen hiervan. Zo kan je al snel uitkomen op een goede mountainbike en kan je hiermee aan de slag. Het is ook van belang dat je goed kijkt naar de afmetingen van je mountainbike zodat je goed hierop kan zitten. De zadelhoogte bepaald al snel of je goed kan zitten of juist niet. Ook als je kijkt naar een mountainbike moet je goed kijken naar de garantieperiode die hier vaak op zit. Zo weet je zeker mocht er iets mis gaan dat je een nieuwe mountainbike kan krijgen bij de aanbieder.

Kies een leuk terrein

Als je gaat mountainbiken kan je dit natuurlijk op een fietspad doen. Maar omdat jij een mountainbike hebt is het misschien leuker om naar een ruiger terrein te gaan waar je meer uit je fiets kan halen. Kijk bijvoorbeeld naar een groot bos of kijk naar een circuit waar je helemaal los kan gaan met je mountainbike. Ook kan jij je inschrijven bij een mountainbikeclub, zo kan je met andere gaan fietsen en kan je dit eventueel een stuk leuker vinden dan alleen.