Selecteer een pagina

Wil je graag een elektrische fiets kopen, maar vind je een nieuwe elektrische fiets te duur? Dan kan je ervoor kiezen om een tweedehands elektrische fiets te kopen. Waar sommige mensen wat voorbarig hiervoor zijn, is dat eigenlijk helemaal niet nodig. Als je op de juiste dingen let, dan is het helemaal niet moeilijk om een goede elektrische fiets tweedehands te scoren. In deze blog lees je waar je allemaal op moet letten als je een tweedehands elektrische fiets wil kopen.

De staat van de batterij

Heel belangrijk is natuurlijk de batterij van de elektrische fiets. Dit is per slot van rekening waarmee jouw fiets een elektrische fiets wordt. Als de batterij van de elektrische fiets niet meer goed is, dan is dit een van de duurste onderdelen om te vervangen. Je kan dus beter voor een elektrische fiets gaan waarbij de batterij nog goed is. Om te checken wat de staat van de batterij is kun je het beste het merk, het model, het bouwjaar en de conditie van de batterij opvragen. Check ook de oplaadtijd en het vermogen van de batterij. Is dit allemaal in orde? Dan kan je ervan uit gaan dat de batterij nog in goede staat is. 

Test de motor van de fiets

Test voordat je de fiets koopt altijd de motor van de fiets. Maak een proefritje en kijk of de fiets zijn volle vermogen behaalt. Check of de motor goed loopt en of je geen rare geluiden of trillingen hoort of voelt. Voelt het allemaal goed? Dan is de motor waarschijnlijk gewoon in orde. 

Test en bekijk de andere onderdelen van de fiets

Net als wanneer je een gewone fiets koopt, is het belangrijk dat je de andere onderdelen checkt bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets. Check het stuur, de remmen, de verlichting, de banden en het frame. Mocht er iets kapot of beschadigd zijn, ga dan na of het een goedkope reparatie zal worden of dat dit flink in de kosten loopt. Zo kan je de prijs van de elektrische fiets eventueel nog wat verlagen in een onderhandeling met de huidige eigenaar. 

Alles gecheckt? Fietsen maar!

Lijkt alles in orde? Verwen jezelf dan met deze tweedehands elektrische fiets. Niets lekkerder dan fietsen naar werk of school, ook al gaat dat om 20 kilometer heen en terug! Op je elektrische fiets draai jij je hand daar niet voor om.