Selecteer een pagina

De vouwfiets is al jaren op de markt maar is nog steeds aan het groeien in populariteit. Voornamelijk forensen zien het voordeel van de vouwfiets al erg lang. De fiets is namelijk met een paar simpele handelingen op te vouwen waardoor deze meegenomen kan worden in de trein. Vanaf de trein kan vervolgens verder gefietst worden naar de werkplek. 

Gratis bagage in de trein

De vouwfiets wordt vaak op verschillende locaties meegenomen, denk hierbij aan de auto maar nog bekender is de trein. De vouwfiets mag namelijk gratis in de trein vervoerd worden. Dit komt doordat de vouwfiets vaak zo licht van gewicht is dat hij niet meegezeuld hoeft te worden én vaak zelfs op het perron al uitgeklapt kan worden om vervolgens al fietsend verder te gaan. 

Snel op je bestemming

Doordat je een vouwfiets mee mag nemen in de trein kan je een stuk sneller op een locatie zijn dan wanneer je zou moeten lopen. Toch kan dit nog sneller, er zijn namelijk steeds meer elektrische vouwfietsen op de markt. Deze doen niet onder aan een gewone elektrische fiets, ze hebben vaak een soortgelijke actieradius en dezelfde maximum snelheid. Gemiddeld is de actieradius van een elektrische fiets rond de 80 kilometer, er kan dus redelijk wat op en neer gefietst worden tussen locatie en station! Wat betreft de snelheid van de elektrische vouwfiets is dat maximaal 25 kilometer per uur, dat is ook wat in Nederland de maximum toegestande snelheid is dat een elektrische fiets mag ondersteunen. 

Trapondersteuning is minder vermoeiend

Wanneer je vaak de vouwfiets pakt zul je merken dat dit energie van je vergt, om er toch nog voor te zorgen dat je alles uit je dag kan halen is de elektrische vouwfiets ideaal. Ondanks dat je wel nog gewoon moet trappen ondersteunt de fiets door middel van een motortje. Hierdoor kan je dezelfde afstand met minder energie afleggen, daarnaast zal je ook veel minder hinder ondervinden van tegenwind omdat je toch een zetje in de rug krijgt.