Selecteer een pagina

Mijn vriend is half opgevoed door zijn grootvader en daar is hij enorm blij mee. Hij heeft veel goede herinneringen aan hem. Zijn grootvader was chauffeur op een vrachtwagen en hij is weleens met hem mee gegaan. Dan zongen ze steevast dat nummer van Henk Wijgaard over in een vrachtwagen rijden. Het heet ‘Met de vlam in de pan’. Je kent het waarschijnlijk wel. Zo niet, dan moet je het absoluut eens beluisteren. Mijn vriend zet het thuis soms op, omdat het hem aan zijn grootvader doet denken. Als het kan, luistert hij ook graag naar het radioprogramma ‘Onderweg’. Veel truckers zijn erg gehecht aan dat programma, net als de radiozender ‘Transportradio’. Als je heel veel op de weg zit, maakt het natuurlijk een groot verschil als er een beetje leuke radio te beluisteren is. Voor mijn vriend zal dit binnenkort ook van belang worden, want hij heeft beslist om ook chauffeur te worden!

Van baan wisselen

Mijn vriend werkte al een paar jaar in de IT, maar hij merkte dat hij er toch niet echt het type voor was. Alleen maar achter de computer zitten en alleen maar met computers en programma’s bezig zijn, was toch te veel van het goede. Tijdens een strandwandeling hebben we het er toen uitgebreid over gehad. Over wat hij precies miste en wat hij wel graag zou willen doen. Hij wist het in eerste instantie niet precies en toen begon hij te vertellen over zijn grootvader. Over wat voor grote rol hij in zijn leven had gespeeld en dat hij de liefde voor trucks van hem heeft meegekregen. Toen was het wel duidelijk dat dat het was wat hij helemaal zag zitten. Het is vervolgens allemaal heel snel gegaan. Hij heeft zijn baan opgezegd en is een opleiding voor vrachtwagenchauffeur gaan doen. De rijlessen vond hij fantastisch. Hij kwam nu opgewekt thuis, wat toch wel een heel verschil was met daarvoor. Al snel was hij er klaar voor te gaan werken als chauffeur.

Wennen

We moesten er natuurlijk wel aan wennen dat hij nu veel minder thuis zou zijn, maar ik heb veel liever dat hij goed in zijn vel zit en weinig thuis is, dan dat hij niet in zijn element is en wel elke dag rond etenstijd thuis is. Hij rijdt in een bakwagen die hij tweedehands heeft aangeschaft. Mijn vriend zegt dat hij heel lekker rijdt en voelt zich er als een vis in het water in. Het zijn veel verschillende klussen die hij krijgt, dus ook ritten binnenslands. Dan genieten we ervan dat hij dan wat meer thuis kan zijn. En het klopt wat Henk Wijgaard in zijn liedje zingt, want ik vraag mijn vriend altijd of hij wat langer kan blijven. Al weet ik dat het ook goed voor een relatie is elkaar even te kunnen missen.