Selecteer een pagina

Een mooie fietsroute door de natuur van Drenthe is een geweldige manier om te genieten van al het moois dat deze provincie te bieden heeft. Drenthe staat bekend om haar prachtige natuur en uitgestrekte landschappen, en wat is er nu beter dan dit te ontdekken op de fiets? In dit blogartikel nemen we je mee op een tocht langs de mooiste plekjes van Drenthe en geven we je tips voor een heerlijk verblijf in een van de hotels in assen.

De fietsroute

De fietsroute door de natuur van Drenthe begint in het gezellige Assen. Vanuit hier fiets je door het Nationaal Park Drentsche Aa, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je fietst langs prachtige beekdalen, uitgestrekte heidevelden en bossen. Onderweg kom je langs verschillende pittoreske dorpjes waar je even kunt stoppen voor een kop koffie of een lekkere lunch. De route is ongeveer 50 kilometer lang en is goed te doen voor zowel beginnende als ervaren fietsers.

Hotels in Assen

Na een dag fietsen door de natuur van Drenthe is het heerlijk om neer te strijken in een van de hotels in Assen. Een aanrader is het assen hotel, gelegen in het centrum van de stad. Dit hotel biedt comfortabele kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet om de dag goed te beginnen. Ook kun je hier fietsen huren om de omgeving verder te verkennen. Een andere optie is het Van der Valk hotel in Assen, gelegen aan de rand van de stad. Hier kun je genieten van luxe kamers en een wellnesscentrum om even helemaal tot rust te komen na een dag fietsen.

Ontdek de natuur van Drenthe

De fietsroute door de natuur van Drenthe is slechts een klein deel van al het moois dat deze provincie te bieden heeft. Zo kun je ook een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum in Borger, waar je meer te weten komt over de prehistorische geschiedenis van Drenthe. Of maak een wandeling door het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld, waar je kunt genieten van de rust en ruimte van de natuur. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het gezellige Giethoorn, ook wel bekend als het 'Venetië van het Noorden'.

Kortom, een fietsroute door de natuur van Drenthe is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van fietsen en de prachtige natuur van Nederland. Vergeet niet te genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt en sluit de dag af in een van de hotels in Assen. Zo combineer je een sportieve activiteit met een ontspannen verblijf en ontdek je het beste van Drenthe. Veel fietsplezier!