Selecteer een pagina

Of je nou bezig bent met fietsen als sport, zoals wielrennen, mountainbiken, veldrijden, crossen, BMX’en of gewoon graag een rondje rijdt op je tweewieler; je hebt altijd een begin- en eindpunt en bent met je fiets onderweg. Ga je een tocht maken van 2 uur lang, heb je het ambitieuze plan om mijlenver te fietsen of ben je onderweg naar iets of iemand specifiek? Je hebt vast wel een aantal spullen die je met je meeneemt of wilt meenemen! Maar waar laat je deze…?

Je bidon zit in de bidonhouder  van de fiets en je telefoon zit in het speciale ritsvakje dat te vinden is in je fietsbroek, maar waar laat je je andere spullen wanneer je deze nodig hebt? Juist, in een rugzak! Een rugzak is een tas die je ultieme bewegingsvrijheid geeft, het gewicht is amper voelbaar op je rug en je hebt altijd je armen en handen vrij. Een goede rugzak is te herkennen aan de verstelbare en gewatteerde schouderbanden, deze geven geen druk op je schouders. Sommige rugzakken beschikken over een ventilerend achterpand, dit is fijn wanneer je het warm krijgt of gaat zweten. De rugtassen van Herschel met hun klassieke look zijn bijvoorbeeld sportieve rugzakken met een achterpand uitgevoerd in mesh, wat zorgt voor verkoeling.

Een stevige rugzak, super geschikt voor tijdens het fietsen, maar misschien niet het eerste waar je aan denkt, is een anti-diefstal rugtas. Een anti-diefstal rugzak van bijvoorbeeld XD Design of BG Berlin is ontzettend stevig en zit daardoor behoorlijk ‘vast’ op je rug. De rugzak zal niet snel heen en weer ‘ bouncen’  en dat is tijdens het vele bewegen natuurlijk wel zo fijn. Bijkomend voordeel van deze rugtassen is natuurlijk het anti-diefstal element. Maak je onderweg een stop of ga je misschien wel op fietsvakantie? Dan is zo’n backpack natuurlijk ideaal!

Met een fijne rugzak die gewichtloos rust op je rug kun jij alle kanten op bewegen tijdens het fietsen en heel veel fijne, veilige kilometers maken met al je spullen dichtbij de hand!