Selecteer een pagina

Wil je jouw auto wrappen, maar weet je nog niet of je het zelf wilt doen of dat je jouw auto wilt laten wrappen? In dit artikel helpen we je om een keuze te maken. 

Wat is auto wrappen?

Auto wrappen is het inpakken van je auto met folie. De folie kan uit één kleur bestaan, maar het is ook mogelijk om een print of een reclameboodschap op de folie te bedrukken. De folie geeft je auto niet alleen de gewenste uitstraling, maar beschermt ook de autolak. Denk bijvoorbeeld aan bescherming tegen vogelpoep, UV-straling en steenslag.

Zelf je auto wrappen, zo doe je dat

Als je besluit om zelf je auto te wrappen is het belangrijk dat je over een werkruimte beschikt die stofvrij is en dat het niet kouder is dan 20 graden (in verband met het drogen van de lijm).

Maak je auto schoon

Zorg dat je auto schoon is en er geen zandkorreltjes op de lak zitten. Ga heel zorgvuldig te werk en reinig je auto tot in de puntjes. Gebruik daarbij geen schoonmaakmiddelen met wax en spoel je auto goed af met water. Als je auto schoon is moet je hem afdrogen. Wacht met het wrappen totdat je auto geheel droog is. Op die manier kan de folie het beste hechten.

Breng de wrapfolie aan

Nadat je auto schoon en opgedroogd is kun je de folie op je autolak gaan aanbrengen. Het is aan te raden om hierbij een föhn te gebruiken. Daardoor kun je de folie makkelijker vormen waardoor het beter aansluit op je auto. Met een scherp mesje kun je de randen van de folie netjes wegsnijden.

Een belangrijk aandachtspunt bij het aanbrengen van de folie is dat je luchtbelletjes onder de folie zo snel mogelijk verwijderd. Hiervoor kun je een rakel gebruiken. Gebruik in geen geval een plamuurmes. Een plamuurmes is te scherp en kan de folie beschadigen.

Tip: wrap je auto met twee personen

Het is aan te raden om de grote delen van de auto, zoals bijvoorbeeld de motorkap en het dak met twee personen te wrappen. Op die manier kun je de folie strak op de auto aanbrengen en is de kans op een mooi resultaat het grootst. Bovendien is de kans dan klein dat er vocht onder de folie kan komen.

Je auto laten wrappen

Het wrappen van een auto is best lastig als je hier geen ervaring mee hebt. Dus het is verstandig om het samen te doen met iemand die ervaring heeft met het wrappen van auto’s. Als je echter ervoor kiest om je auto van de zaak te wrappen en je een reclameboodschap op de folie wilt bedrukken adviseren we je om het wrappen uit besteden aan een signbedrijf

Dergelijke bedrijven beschikken over professionele apparatuur om voor een mooie bedrukking te zorgen. Bovendien weet je dat als je kiest voor het laten wrappen van je auto het resultaat vrijwel altijd mooier en strakker is dan wanneer je het zelf doet.

Maar eerlijk is eerlijk het laten wrappen van een auto kost een hoop geld. Dus als je ‘goed’ goed genoeg vindt, dan is het zelf wrappen van je auto met hulp van een ervaren persoon prima.